"Mic check, mic check 1,2,3"

Cases

Podcasts

Coöperatie VGZ - Een nieuwe blik op zorg

Zo’n project waar alles samen komt. In 2021 werden we door Coöpertatie VGZ gevraagd om te helpen bij het opstarten van een interne podcast. Na de productie flink wat afleveringen van de “prikkelend in gesprek met…” podcast mochten we intern meerdere collega’s opleiden tot echte podcast pro’s. 

Vanaf dat moment namen zij, met succes, de volledige productie op zich. En in 2024, met trots, delen ze een nieuwe podcast. Deze keer niet alleen intern, maar ook met jou.

En wat het verhaal compleet maakt? Voor deze podcast wilde VGZ geen gebruik maken van een standaard jingle. Die mochten wij op maat voor ze maken. Zo is het cirkeltje helemaal rond.

In “𝘕𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘉𝘭𝘪𝘬 𝘖𝘱 𝘡𝘰𝘳𝘨” gaan Jaap de Bruijn en Cedric Muchall elke aflevering in gesprek met twee mensen uit de wereld van zorg en gezondheid. Op zoek naar gedeelde drijfveren, inspirerende voorbeelden, geleerde lessen, maar ook onderlinge spanningen.

TGK- Tegenstrijdigheden in de zorg

Verandering van de zorg is hard nodig. Het personeelstekort in de zorg loopt op, de vergrijzing neemt toe en we worden met z’n allen steeds ouder. Als we door gaan met de zorg zoals we dat nu doen, kunnen we over een paar jaar de zorgvraag niet meer aan. Wij; Annemarijn, Femke en Ilse van The Generation Keeper, bespreken in deze podcast tegenstrijdigheden in de zorg. Hoewel de zorgvraag toeneemt, zien we ook dat er in sommige gevallen aandacht gegeven wordt aan de verkeerde zaken. In deze podcast delen we de tegenstrijdigheden die wij in ons werk tegenkomen, delen we onze eigen ervaringen en vertellen we wat wij denken dat kan bijdragen aan de oplossing voor de nood in de zorg. Maar we vertellen je ook waarom het belangrijk is om de cliënten niet allen feitelijk, maar juist persoonlijk goed te kennen, wat liefdevolle zorg is, en wie de liefdevolle andere is.

Salonzussen De Podcast

“In SalonZussen de Podcast nemen Sterre Verbruggen en Sharon Sjouw je mee in de wereld achter het pincet. Deze twee vrouwelijke ondernemers hebben beide een succesvolle salon. Sterre heeft een salon in Culemborg en Sharon heeft haar salon in Vlaardingen. Elke week bespreken ze een onderwerp en nemen ze jou mee in de wereld achter het pincet. Want hoe gaat het er aan toe in een salon? Hoe ga je om met No-Shows? Hoe zorg je er voor dat jouw salon goed vindbaar is? Allemaal zaken die de dames met je bespreken. Iedere maandag om 9:00 uur staat er een aflevering online op jouw favoriete podcast platform.”

Iedere week produceren we met Sterre en Sharon een nieuwe podcast, van opname tot montage. Daarnaast ondersteunen we de audio opnames met videobeelden die we kunnen gebruiken op de social media kanalen.

Podcast Collectief Kapitaal

“Vier mensen van Collectief Kapitaal schoven met Lex Bohlmeijer aan tafel om het te hebben over Collectief Kapitaal. Over vertrouwen, bestaansonzekerheid en collectiviteit. Over hun ervaringen, ongemakken en gedachtegangen. Over wat Collectief Kapitaal is, doet en teweegbrengt. Leg je oor te luisteren bij Shasha, Yolanda, Hester en Denise”

De aflevering van deze podcast produceerden we in opdracht van Collectief Kapitaal in de podcast studio van LaatBloeien in Rotterdam. Vanuit de studio van LaatBloeien in Rotterdam nemen we vaker podcasts op. Wil je daar meer over weten? Bel ons dan gerust!

Ferry & Edino "Over Leven"

“In de podcast Ferry & Edino “Over Leven” praten Ferry Zandvliet en Edino van Dorsten over het leven. De een overleefde de Bataclan aanslag in Parijs en zat jarenlang gevangen in de slachtofferrol terwijl de ander opgroeit in een religieuze sekte waarin hij metaal en fysiek gegijzeld werd. De heren delen een heftig verleden maar vooral een mooi en veerkrachtig heden.  Wekelijks praten zij over luchtige én moeilijke onderwerpen met een flinke dosis humor, relativering en zelfspot.” 

Met Ferry en Edino produceerden we de eerste 20 afleveringen van deze podcast. Daarna is de podcast succesvol verder gegaan op Podimo.

VGZ "Een goed gesprek over..."

“In deze 3-delige serie nemen Alice Groen en Wim Vis je mee in de wereld van Diversiteit & Inclusie, Sociale Veiligheid en Mantelzorg. Waarom zijn deze onderwerpen belangrijk om gezond werkgeverschap te bewerkstelligen en waar valt nog wist te behalen? Ze spreken onder andere met Liselot de Jonge van GIMD, Saskia Bender van het Erasmus MC en Malika el Mouridi van VGZ.”

Voor deze podcast namen we onze apparatuur me naar Arnhem, om in het kantoor van VGZ de opnames te doen. Daarnaast lagen de productie, edit en distributie van de podcast ook in onze handen.

VGZ "Prikkelend in gesprek met..."

“De “prikkelend in gesprek met…” podcast is de interne podcast van VGZ waar het gehele bedrijf aan het woord komt. Onder de bezielende leiding van Claudia, Alice en Anita worden alle VGZ collega’s prikkelende vragen voorgelegd over hun expertise. Wat doen ze eigenlijk, en waarom is het belangrijk wat ze doen?”

Samen met het team produceerden wij de eerste 30+ afleveringen voor deze podcast. Daarna startte we een overgangstraject waarbij wij 2 fanatieke VGZ collega’s opleidde tot echte podcast producers. 

Interne Podcast MT-dag Bilfinger Tebodin

De aanvraag voor deze opname was een hele bijzondere. Het bedrijf Bilfinger- Tebodin wilde een samenvatting van de uitkomsten van de Management Dag 2022 met de organisatie delen middels een podcast. Tijdens de opnames kwamen verschillende management leden aan het woord, en in combinatie met de in de studio vooraf opgenomen begeleiding kwamen we tot een prachtig eindresultaat. Voor deze podcast gingen we met onze apparatuur op pad naar het Bomencentrum in Baarn, om daar, in de buitenlucht de podcast op te nemen.

Voice Over

Facilicom@Home

Whitepaper aanvragen

Wil je graag onze whitepaper over (zakelijk) podcasten ontvangen? Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan sturen wij de whitepaper zo snel mogelijk naar je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.