Help, waar moet ik beginnen?

Podcast training & Advies

Geef jouw podcast een kickstart

Als je zelf aan de slag wil met het maken van een podcast zijn er een aantal belangrijke zaken die je van te voren moet weten. Dit helpt je bij het optimaliseren van je productieproces, het verhoogd de kwaliteit van je audio en het zorgt ervoor dat jij tijdens de opnames goed beslagen ten ijs komt.Daar helpen we je bij Bla Bla Studio graag mee. 

We snappen dat je graag zelf aan de slag wil met het maken van een podcast. Het geeft je de vrijheid om opnames in te plannen wanneer het jou uitkomt en op je eigen tempo aan de slag te gaan met jouw podcast.

Om jou zo goed mogelijk op weg te helpen bieden we verschillende trainingen aan. Van ultieme beginner tot pro podcast maker. Daarnaast begeleiden we jou bij de aanschaf van apparatuur. Want wat heb je eigenlijk nodig? En hoe stel je alles zo optimaal mogelijk in? We’ve got you!

full package

All in one

Wil jij jouw podcast een echte kickstart geven en ben je nog helemaal nieuw in de wereld van podcasting? Dan helpen we jou met een volledige cursus om een echte podcast pro te worden. We behandelen alles van A tot Z, van voorbereiding tot opname en van montage tot publicatie. Na deze training ben jij een echte podcast pro en kan jij direct aan de slag met het maken van jouw podcast.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om meerdere dagdelen gebruik te maken van onze studio en apparatuur. Zo kan jij kennis maken met podcasting zonder direct veel geld uit te hoeven geven aan apparatuur. 

Losse podcast trainingen

Training 1

Een introductie tot podcasting

In deze algemene training beginnen we bij de basis. Wat is podcasting eigenlijk? Welke doelgroepen kunnen we bereiken? Wat is de ideale lengte van een podcast? En hoe zorg ik dat mijn publiek de podcast kan beluisteren? In deze training nemen we je mee in deze en nog vele andere vragen. 

Training 2

Pre-productie en Opname

In deze cursus duiken we iets verder de diepte in. Hoe zet je een goed podcast concept neer? Hoe bepalen we onze doelgroep? Welke muziek gebruiken we voor de podcast? Hoe zorgen we er voor dat voor de opname alles op poten staat? 

Daarnaast zoomen we in op de opname van de podcast. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de podcast productie. Want je kunt nog zo goed voorbereid zijn, maar als er tijdens de opnames iets niet goed gaat, dan heb je daar niets aan.

Training 3

Edit, montage, mastering en publicatie

Na het opnemen is het van belang om de audio van je podcast te optimaliseren. In veel gevallen werk je met meerdere microfoons, meerdere sprekers, verschillende sporen, intro’s, outro’s, maar hoe zorg je er nu voor dat dit een mooi geheel wordt. Dat de stemmen goed op elkaar zijn afgesteld en het geluid zo optimaal mogelijk klinkt? 

En als je dan eenmaal klaar bent, je hebt een prachtige aflevering gemaakt, hoe zorg je er dan voor dat je dat bij het publiek krijgt? We kijken naar de verschillende hosting platformen en streamingdiensten en leggen je haarfijn uit hoe jij jouw podcast de wereld in krijgt.

Volg ons op social media!
Trainingen in organisaties

Ben jij van plan om binnen jouw organisatie een podcast te starten en wil je graag een select gezelschap opleiden tot echte podcast operators? Dan hebben wij een speciale training voor bedrijven en organisaties, afgestemd op jouw wensen en behoeften. We helpen je bij de keuze voor apparatuur en leiden jouw teamleden op zodat zij de volledige productie op zich kunnen nemen.

Whitepaper aanvragen

Wil je graag onze whitepaper over (zakelijk) podcasten ontvangen? Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan sturen wij de whitepaper zo snel mogelijk naar je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.