Een video podcast? 6 redenen waarom dit een goed idee is!

Waarom zou je ervoor kiezen om tijdens je podcast opnames ook een camera aan te gooien? Bij een podcast draait het namelijk om de audio. Toch zitten er verschillende voordelen aan een video podcast. In deze blog zetten we de 6 grootste voordelen voor je op een rij.

1. Bereik jouw miljoenenpubliek

Door je podcast ook beeldend vast te leggen bereik je een nieuwe potentiële doelgroep. Goed idee dus, om je video podcast gratis op YouTube te uploaden. Fijn voor mensen die wel bekend zijn met YouTube, maar nog niet met podcasting. En fijn voor jou. Wanneer je bereik namelijk groot genoeg is kun je ook geld vangen uit advertenties. Daarnaast kun je affiliate links in je beschrijving plaatsen van bijvoorbeeld je apparatuur. Hierdoor kun je commissie ontvangen wanneer iemand een aankoop doet via jouw link. 

2. Optimaliseer je SEO

Het uploaden van je video podcast naar YouTube vergroot niet alleen je doelgroep, maar ook je online vindbaarheid. YouTube is namelijk van Google. Hierdoor worden video’s hoog weergeven in deze zoekmachine. Ook het embedden van YouTube video’s op je eigen website helpt mee. Een video zorgt er namelijk voor dat mensen vaak langer op jouw pagina blijven, en dat is weer goed voor je SEO.

3. Creëer een stroom aan promotiemateriaal

Beeld is een sterke toevoeging qua content aan je marketingstrategie. Bereik je potentiële miljoenenpubliek door snippets te delen op social media, zoals Instagram, Facebook en TikTok. Deze fragmenten hebben vaak een lengte tussen de 30 en 60 seconden. Hiermee maak je jouw luisteraars warm en geef je ze een goed beeld van wat ze kunnen verwachten van jouw nieuwste aflevering. Vergeet je beelden niet te ondertitelen, audio wordt namelijk vaak automatisch gemute. 

4. Zeg met beeld meer dan duizend woorden

Een video podcast is fijn voor mensen die visueel zijn ingesteld. Je geeft je podcast letterlijk een gezicht. Wanneer jouw podcast meerdere sprekers heeft, kan het nog wel eens lastig zijn om verschillende stemmen te onderscheiden. Tijdens een video podcast kan je publiek zien wie er wanneer aan het woord is en kunnen ze een gezicht aan een stem koppelen. Ook heb je de mogelijkheid om je verhaal te ondersteunen met ander soort beeldmateriaal, zoals voorwerpen, videofragmenten en afbeeldingen. 

5. Zorg voor onverdeelde aandacht

Tijdens het luisteren van een audio podcast doen mensen vaak tegelijkertijd ook wat anders. Ze zijn aan het koken, schoonmaken of onderweg ergens naartoe. Het voordeel van een video podcast is dat het de aandacht van je luisteraars beter vasthoudt. Doordat ze niet met meerdere dingen tegelijk bezig zijn ligt de focus op jou. Daarnaast kunnen je luisteraars lichaamstaal en emotie zien, waardoor je podcast makkelijker te volgen kan zijn.

6. Houd het simpel

Een video podcast is een hele makkelijke manier om video content om te produceren. Aangezien je toch een podcast aan het opnemen bent, kun je net zo goed gelijk een camera aanzetten. Je hebt geen cameraman, regisseur of hele studio setting nodig. Het is daarom een eenvoudige en laagdrempelige manier om video content te creëren. Wanneer je ervoor kiest om alleen snippets uit je podcast te delen, heb je maar één camerastandpunt nodig en kost de edit je ook weinig tijd. 

Video kan dus een hele goede toevoeging zijn aan je podcast. Maar het is geen vervanging van de audio podcast. De meeste luisteraars zullen een podcast nog altijd opzoeken op platformen als Spotify, Podimo en Apple. Natuurlijk kun je, als je liever alleen met video werkt, altijd nog vlogger worden!

 

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Bekijk dan onze tarieven of neem direct contact met ons op. Nog even verder lezen? In onze whitepaper vertellen we je waarom het interessant is om als bedrijf te podcasten, wat je er mee kan en wat het je op gaat leveren. Vraag onze whitepaper over zakelijk podcasten aan door op de knop hieronder te klikken!

Whitepaper aanvragen

Wil je graag onze whitepaper over (zakelijk) podcasten ontvangen? Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan sturen wij de whitepaper zo snel mogelijk naar je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.